3 Vragen om erachter te komen wat precies jouw droom is

Betekenisvol Leven - droom

Uitvinden wat jouw droom is

“Als geld geen probleem was, als niemand er iets slechts van zou vinden, en als het je voor de wind mocht gaan… wat zou je dan willen doen?”

We hebben het hier over drie barrières: tekort aan geld, angst voor oordelen van anderen, en faalangst. Typisch wat je tegen kan houden als je van carrière wilt veranderen of een creatief project wilt starten. 

Vaak moeten we dat soort beperkende ideeën grondig onderzoeken. 

Weet ik zeker dat het me niet kan lukken om genoeg geld te verdienen als ik die carrière sprong waag? Zullen mijn vrienden het echt stom vinden als ik yoga docent wil worden? Klopt het dat ik twee linkerhanden heb en nooit zelf dat busje tot camper kan ombouwen?

Weet dat niet alles wat je denkt klopt.

Maar het bevragen van de beperkende overtuigingen komt pas later. 

Eerst mag je jouw creativiteit even echt vrij laten stromen. Wat zou je doen als alles mocht lukken?

“Wie inspireert jou, is jouw grote voorbeeld of juist object van jaloezie?”

Eén van mijn ‘carrière helden’ is de psychiater Dr. Irvin D Yalom. Hij houdt mij een spiegel voor: ik wil ook net zo goed worden in mijn vak. Ik wil de menselijke conditie begrijpen, en mensen ondersteunen op hun levenspaden.

Een beetje jaloers ben ik wel. Op al zijn kennis, inzicht, ervaring en goede naam. En dat is oké. Ik laat me inspireren.

Ik laat me door allerlei mensen inspireren. 

Zo ook de ouders van een vriendin van mij. Ik ken geen koppel dat zo gelukkig samen lijkt te zijn als zij. Weer een spiegel: Ik wil zelf graag het volle potentieel uit mijn liefdesleven halen.

Door wie laat jij je allemaal inspireren? En wat zegt dat over waar jouw hart naar uitgaat? Over jouw droom? 

“Als ik de zachtere stemmetjes in mijn hart wat meer ruimte geef… wat zeggen ze dan?”

Sommige dingen zijn eng om onder ogen te zien. Of moeilijk aan onszelf toe te geven.

Niemand houdt er van zich te realiseren dat je iets wilt wat eigenlijk heel eng en lastig te bereiken is. Of dat je eigenlijk al jaren je baan niet leuk meer vindt. Of dat je eigenlijk al een tijd een onwijze interesse hebt in iets waarvan je weet jouw familie het afkeurt.

Jarenlang kunnen we een ongenoegen of een droom onder de duim houden. We luisteren dan niet naar de zachte stemmetjes in ons hart.

Terwijl ons hart zulke duidelijke boodschappen geeft. Laat jij het tot je doordringen wanneer een gedachte als ‘Ik heb hier echt geen zin in’ of ‘Kon ik maar…’ door je hoofd schiet?

Het kan het ene oor in en het andere oor weer uit gaan, zo’n gedachte. Niet als jij de boodschap vastpakt en serieus neemt.

Respecteer je hart en luister. 

Voor jou!

"Wil jij jouw droomdoel bereiken zonder je onzeker te voelen?"

Kom in je kracht:
volg nu (volledig gratis) de exclusieve 6-daagse mini-training

Bereik je droomdoel zonder onzekerheid

Lees meer van Els:

Els van de Schoot 
Life coach & Humanistisch geestelijk verzorger

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}