3 redenen om te blijven dromen

Betekenisvol Leven - dromen

Hoe ga jij de wereld een stukje mooier maken?

Blijven dromen lijkt niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Toen ik een paar maanden geleden een marktonderzoekje deed voor mijn nieuwe coachingstraject waarin ik mensen help in een fijne flow naar hun droomdoel te komen, kreeg ik af en toe dit antwoord:

Een droomdoel? Daar ben ik toch te oud voor? 

(ze is rond de 50)

Of deze:

Dat heb ik nu juist allemaal losgelaten! Ik ben nu aan het accepteren en verstillen.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen lekker naar binnen keren en rust vinden. En oprecht, er komt een moment in je leven dat je enige doel waarschijnlijk nog moet zijn: goed sterven. Maar zelfs dat is dus een droom: op mooie wijze je allerlaatste stappen gaan. En ook verstillen en rust vinden is een droomdoel.

Bij deze 3 redenen om jezelf meer toe te staan te blijven dromen:

  1. Een droomdoel geeft zin aan je leven

Als je weet wat je wilt, geeft dat richting aan je dagen. Je kan er keuzes door maken en je komt er door in actie.

Het is opvallend dat mensen die hun baan verliezen, zelfs al was het een baan die ze niet eens zo leuk vonden, er vaak wat depressievig van worden. 

Mensen houden van het hebben van een purpose. 

Mensen houden van wat bijdragen aan het grotere geheel.

Toen ik een tijd een Azië leefde, woonde ik vaak elke paar maanden op een andere toeristische hotspot. Ik werkte er aan mijn bedrijf vanaf mijn laptop. En ik dacht vaak bij mezelf: ik doe dit veel liever dan net als sommige backpackers echt elke dag vakantie hebben voor een heel jaar lang.

Of neem juist een vakantie van mij in Egypte. Een echt Nijlcruise waar ik twee weken achterover kon leunen. Daar kon ik ook echt wel van genieten. Geloof me, wie houdt er nou niet van een prachtige rivier, zonnen en al snorkelend in de zee vissen, koraal en dolfijnen (!!) tegenkomen?? Maar uiteindelijk waren mijn handen ook wel vaak aan het jeuken. Ik had geen laptop bij me maar wilde de hele tijd artikelen schrijven, cursussen maken enzovoorts…

Herken je die ervaring? Dat vakantie even heel lekker is, maar je uiteindelijk rusteloos en verveeld raakt en gewoon weer iets doelgerichts wilt DOEN?

  1. Een droomdoel daagt je uit tot ontwikkeling

Ik zeg niet dat het altijd makkelijk is om een droomdoel te verwezenlijken. Integendeel: het zou geen droomdoel zijn als het simpel en snel kon.

En daarin ligt juist ook weer een parel: het droomdoel daagt je uit tot ontwikkeling.

Je doet dingen die je nog nooit eerder gedaan hebt. Dingen die ook wel eens spannend of moeilijk kunnen zijn. Je moet er dus je comfortzone voor uit. En je comfortzone breidt er dus ook door uit. En je ontwikkelt er bepaalde kwaliteiten door.

Een cliënt van me wilde een Youtube kanaal starten. Denk je dat hij niet zenuwachtig was bij het opnemen van de eerste video’s? Natuurlijk wel. En dat is juíst waarom hij, nu het gelukt is, een rijker man is.

Of een eigen voorbeeld: Zelf heb ik altijd wat weinig assertiviteit gehad. Niet makkelijk om dingen kunnen vragen, snel bang om over te komen als egoïstisch. Kan je je voorstellen hoe sterk mijn assertiviteit heeft moeten groeien om prijzen op mijn diensten te plakken? En mensen uit te nodigen die diensten te kopen? Door deze reis ben ik een ander persoon vandaag: iemand die durft te staan voor haar waarde.

  1. Een droomdoel verbindt je op inspirerende wijze met de wereld

Jij maakt de wereld een stukje mooier. 

Zelfs als je droomdoel niet is: Panda’s redden die met uitsterven worden bedreigd of het oprichten van een voedselbank. Zelfs als je droom is: zelfliefde ontwikkelen. Natuurlijk wordt jij daar een prettiger persoon van voor iedereen om je heen. Natuurlijk gaat dat een mooie uitwerking hebben op de mensen met wie je in relatie staat. En natuurlijk ga je anderen inspireren ook wat moois te doen.

Hoe ga jij de wereld een stukje mooier maken?

Voor jou!

"Wil jij jouw droomdoel bereiken zonder je onzeker te voelen?"

Kom in je kracht:
volg nu (volledig gratis) de exclusieve 6-daagse mini-training

Bereik je droomdoel zonder onzekerheid

Lees meer van Els:

Els van de Schoot 
Life coach & Humanistisch geestelijk verzorger

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}