Het leven als een kunstwerk

Betekenisvol Leven - Leven

Wat als de passie voor jouw droomdoel even helemaal weg is?

Ik heb hier thuis een kaartje liggen dat zegt: ‘I am the artist of my own life’. Ik ben de kunstenaar van mijn eigen leven. 

Welk gevoel maakt die quote in jou los?

Misschien is het omdat ik een millennial ben, dat ik daarom altijd het gevoel heb dat de wereld voor mij open ligt

The sky is the limit? Een wat verouderde uitspraak, kijk maar naar alle ‘dromers’ die werken voor NASA of denk maar eens aan Elon Musk. Zelfs de sky is the limit niet.

Toch snap ik ook wel dat het wat gevoelens van onmacht en frustratie los kan maken. Want niet alles waar we van dromen, komt zomaar uit. We moeten er soms heel hard voor werken. Of het kan gewoon echt niet. 

Ik denk aan een vrouw met wie ik een tijd terug een coaching call had. Na vele jaren proberen een kindje te krijgen, gaf ze op, moe en getraumatiseerd door het jarenlange, eenzame, medische parcours. (Gelukkig heeft ze nu wel een partner die een kind kan krijgen en gaat het feest via deze omweg alsnog een beetje door…!)

Je bent the artist van jouw leven, maar net zoals een schilder slechts een penseel heeft – en geen magische toverstaf -, hebben jij en ik slechts ons hoofd, onze handen, ons hart en onze omgeving om onze dromen mee waar te maken en onszelf mee te ontwikkelen tot het mens dat we willen zijn.

kunstenaar van mijn eigen leven

En dat is toch ook een hele hoop kracht!

Daarom maakt die quote (I am the artist of my own life) in mij een hoop inspiratie en zin los. 

Ik weet dat ik wat van mijn leven wil maken. Dat ik mogelijkheden heb om steeds betere en gelukkigere versies van mijzelf te worden. En dat ik mijn leven steeds mooier kan ‘beeldhouwen’.

Voor jou!

"Wil jij jouw droomdoel bereiken zonder je onzeker te voelen?"

Kom in je kracht:
volg nu (volledig gratis) de exclusieve 6-daagse mini-training

Bereik je droomdoel zonder onzekerheid

Lees meer van Els:

Els van de Schoot 
Life coach & Humanistisch geestelijk verzorger

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}