Zou het niet geweldig zijn als…?

Betekenisvol Leven - problemen

Problemen transformeren tot mogelijkheden

Vaak als we problemen tegenkomen, denken we alleen maar: ‘Hoe los ik dit op?’ ‘Hoe kom ik hier van af?’ of ‘Welke Netflix serie kan ik gaan kijken om hier niet meer aan te denken?’

Een interessante andere vraag die je jezelf zou kunnen stellen is: ‘Zou het niet geweldig/fantastisch/heerlijk zijn als…?’ – Aan jou om de zin aan te vullen.

Dan ben je niet bezig met je kop in het zand steken, of met overleven, maar met leven. 

En het roept veel meer positiviteit en creativiteit op.

Jouw mind is als een soort computer. Razendsnel voert het opdrachten uit die je het geeft. Maak daar wijs gebruik van. 

Laat jouw geest niet rondjes dolen in zorgen-land. Geef jouw geest de opdracht een prachtige uitkomst van de situatie te bedenken.

Vergelijk bijvoorbeeld deze twee wegen:

(welke weg zou jij willen nemen?)

 

Weg A:

‘O nee, die lamp op het balkon is kapot. Wat moet ik daar mee? Ik heb al geprobeerd er een nieuw lichtje in te draaien maar dat werkte niet. Ik heb echt twee linkerhanden…! Dit gaan de eigenaren van de woning vast niet leuk vinden. Hoe los ik dit op? Hmm… ik zal tijd moeten vrij maken in mijn al-zo-volle agenda om dat ding open te schroeven en eens goed te bekijken. Als dat al iets oplevert… Ik heb er nu al geen zin in.’

 

Of weg B:

‘De lamp op het balkon is kapot. Zou het niet geweldig zijn als… de huisbazen mij een compassievolle riem onder het hart konden steken? En goed advies zouden kunnen geven over hoe het op te lossen? Misschien is het al wel eens eerder gebeurd en weten ze al precies wat er gedaan moet worden. Of zou het niet leuk zijn als ik een gezellige vriend die goed is in klussen langs zou kunnen vragen? En zou het niet geweldig zijn als ik daar wat van opsteek? Dan voel ik me niet meer zo ‘twee-linker-handig’ als hiervoor. Wie weet kan ik me zelfs wel trots voelen als het allemaal opgelost is!’

Net even anders. Net even lichter.

De vraag ‘Zou het niet geweldig zijn als…’ kan je toepassen op problemen, strategische denken als je een doel wilt bereiken, of bij het maken een beslissing.

Wanneer ga jij het uitproberen?

Vond je dit interessant?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere week inspiratie in jouw mailbox. 

NAam

Email*

* Door je in te schrijven ontvang je wekelijks inspiratiemail van Betekenisvol Leven. Uitschrijven kan altijd.

Lees meer van Els:

Els van de Schoot 
Life coach & Humanistisch geestelijk verzorger

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}