Houd jij van meditaties?

meditaties

Mijn 4 mooiste meditaties voor jou

Door de jaren heen heb ik misschien al meer dan 100 geleide meditaties opgenomen. Vandaag mijn persoonlijke favoriete .. voor ieder moment, op een rij. Veel wonderlijke gevoelens toegewenst!

Trouwens, nog nooit gemediteerd? Probeer het gewoon uit, hier zijn een paar eerste aanwijzingen:

  • Tijdens meditatie zet je je aandacht bewust in. Bij onderstaande geleide meditaties word je vertelt waarop te focussen.

  • Als je aandacht even ergens anders heen gaat - wat iedereen van tijd tot tijd gebeurt -, merk je dat op en breng je je aandacht gewoon weer terug naar de meditatie.

  • Meditatie is een oefening. Je doet het dus al perfect, ongeacht hoeveel rust je in je hoofd weet te creëren, of hoe vaak je je focus kwijt raakt en weer terugbrengt.

  • Niets hoeft, het is jouw meditatie. Als je een onderdeel van de geleide meditatie niet prettig vindt - je wilt bijvoorbeeld niet je ademhaling volgen -, kan je gewoon zelf iets anders bedenken om op te focussen op dat moment. Bijvoorbeeld je voeten voelen. Voel je vrij.

1 Minuut ontspannen

Voor wie hier helemaal geen tijd voor heeft… probeer het eens in een minuut.

Luister hier de meditatie.


Meditatie voor Voelen

Vaak vinden we ons genoodzaakt onze gevoelens een beetje te parkeren en weg te moffelen omdat er zo veel andere dingen gaande zijn. 

Misschien ben je op het werk, en vind je je gevoelens ongepast voor die context. Of misschien ben je met je familie en gebeuren er wel vijf verschillende dingen tegelijk met je. Zo zamelen we ongevoelde gevoelens op gedurende de dag. 

Het is bijzonder heilzaam om af en toe even met je gevoelens te gaan zitten. Je zou verrast kunnen raken. En wie weet beland je in de warmte van je eigen hart…

Luister hier de meditatie.


Oceaan van Mildheid

Houd je van je voorstellingsvermogen gebruiken en een mooie verbeelding betreden? In deze geleide meditatie stel je jezelf voor in het midden van een plas water. En alles dat je op je hart hebt, mag je aan dat water, die oceaan van mildheid, geven. Door het erin te leggen, en de waterrimpels zachtjes te zien uitdijen.

Wat denk je, kan jij het gebruiken om je stresslevels een tandje lager te zetten? En je mildheid een tandje hoger? Probeer het uit.

Luister hier de meditatie.


Meditatie voor Acceptatie

Een krachtige, therapeutische meditatie. Als mens komen we aan de lopende band zaken tegen waar we niets aan kunnen doen, en waar we toch mee moeten leven. Ziekte, spanningen in relaties, verlies of stressvolle periodes. Voor al dit soort momenten is deze behulpzame meditatie bedoeld.

Cadeautje voor jou

Wil jij de schoonheid ontdekken in jezelf?

Heb jij behoefte aan meer innerlijke rust?

Wil jij rustig in een diepe slaap vallen met een geleide meditatie?

Download hier het gratis meditatie album dat bij jou past:

Lees meer van Els:

Els van de Schoot 
Life coach & Humanistisch geestelijk verzorger

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}