Slaap lekker!

Life coaching & Geestelijke verzorging online met Els van de Schoot - Begeleiding bij levensvragen, zingeving en spiritualiteit

Beter slapen met EFT en meditatie

Ik vind 21 december altijd een magisch moment van het jaar. Die dag staat de zon op zijn laagste punt. We beleven de kortste dag en de langste nacht van het jaar. 

De winter maakt zijn intrede. En tijdens de kou en het donker van die winter, zijn we geneigd meer naar binnen te keren. Daarom wordt de winter ook wel de 'zielenzomer' genoemd. Mooi toch?Maar waar we voldoende daglicht krijgen in de zomer, komen we door kou en regen nu minder buiten. Hierdoor raakt ons ritme door de war en kan het goed zijn dat je maar lastig de slaap kunt vatten. 


December is ook een maand van verwachtingen, feestvreugde en keuzestress. 'Natuurlijk' moeten er culinaire hoogstandjes op tafel komen wanneer de familie aanschuift. En wat is nu het perfecte cadeau voor tante Manon? Shout out voor jou als je jezelf hier niet druk om maakt! 🙂

Of misschien wordt je deze dagen extra geconfronteerd met eenzaamheid, verlies, zorgen, angst of pijnlijke herinneringen en gevoelens? Mijn hart gaat uit naar jou. 

Hoe dan ook, je systeem raakt makkelijk van slag. Slapen kan zomaar moeilijk zijn in deze tijd. Komt dit vaker voor, dan ga je er steeds meer over piekeren en kom je in een vicieuze cirkel terecht. 

Om verstoorde slaap te voorkomen of verbeteren heb ik vandaag twee EFT video's voor je, en twee meditaties om heerlijk bij weg te doezelen.


Zenuwen voor het slapen gaan? EFT voor Goed in Slaap Vallen

Met deze therapeutische Emotional Freedom Techniques (EFT) video kun je de angst om niet goed genoeg te slapen verder loslaten en jouw slaapproblemen transformeren tot meer ontspanning en energie.


EFT voor Slaapproblemen

Kan je door regelmatige slaapproblemen niet goed inslapen, doorslapen of ben je afhankelijk van slaapmedicatie? Dan is deze EFT video voor goed slapen iets voor jou.Diepe Slaapmeditatie met Bodyscan: Slaap Lekker!

Met deze diepe slaapmeditatie kun je ontspannen en in slaap vallen. De bodyscan helpt om los te laten en tot een diepe meditatie te komen. Zodat je heerlijk in slaap kunt vallen en de dag mindful af kunt sluiten.

Bekijk hier op YouTube

Luister hier op Spotify

Slaapmeditatie: "Wat wil je Dromen?"

Met deze slaapmeditatie val je heerlijk in slaap en creëer je mooie dromen. In deze geleide meditatie zet je een intentie voor welke dromen je wilt dromen nadat je in slaap bent gevallen. Je hebt kans dat dit echt lukt! Maar wat je sowieso cadeau krijgt, is uit je hoofd komen en lekker ontspannen met dromerige beelden.

Bekijk hier op YouTube

Luister hier op Spotify

De Snelste Weg naar rust, geluk, jouw doel

Lees meer van Els:

Els van de Schoot 
Life coach & Humanistisch geestelijk verzorger

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}