Over

Elisa van de Schoot
(Els van der Schoot)

Elisa van de Schoot:

  • "Als life coach help ik mensen graag van A naar B. Liefst op een prettige, enthousiasmerende manier. Misschien wil je een droomdoel waarmaken. Of een oplossing vinden voor een probleem.

  • Als humanistisch geestelijk verzorger ben ik mij echter ook bewust van de weerbarstigheid en tragiek in het bestaan. Én de spiritualiteit die in dit alles schuilt. Ik ondersteun je graag als het leven moeilijkheden en vraagstukken op je pad heeft gelegd."

Mijn levensbeschouwing

Ik ben opgeleid tot interlevensbeschouwelijk geestelijk verzorger en ben dus van alle huizen  thuis. Ik sluit graag aan bij jouw inspiratiebronnen. Of je nu atheïst of Christen bent, hedonist of Buddhist, kapitalist of communist. Toch heb ik ook mijn eigen wortels; in het humanisme, agnosticisme en een liefde voor filosofie, wetenschap, yoga en vrijzinnige spiritualiteit.


Mijn eigen droomdoelen

Als 6-jarig kind wist ik het al: ik wilde de wereld verbeteren!

Weg met alle oorlogen en armoede en dierenleed. Gelukkig ben ik niet de enige die aan deze weg timmert (ook jij vast!). Ik heb mijn eigen manieren van bijdragen uitgekozen. Ieder jaar host ik het Ethiek Revolutie e-festival, een online festival voor wereldverbeteraars. Ook wil ik heel goed worden in mensen helpen gelukkiger te zijn. Dat is waardevol op zich. Maar ook betekent het dat mensen meer 'psychologische ruimte' overhouden om zorgzame keuzes te maken voor anderen.

Verder hoop ik mensen om mij heen te inspireren met mijn eigen leefwijze: ik eet veganistisch, koop veel tweedehands, heb de CO2 gecompenseerd van al mijn vliegreizen, leef bescheiden en geef geld dat ik daardoor overheb aan het goede doel. 


Scepticisme & spiritualiteit

Voor mij gaan scepticisme en spiritualiteit hand in hand.

Spiritualiteit is voor mij onder andere een zoektocht naar de waarheid. En bij de waarheid kom je het snelste door niet zomaar dingen te geloven. Met 'niet zomaar dingen geloven' bedoel ik echt niet alleen ideeën 'afschieten', ik bedoel er juist ook mee: open staan voor mogelijkheden. Ik speel graag met mooie ideeën zoals een immanent Godsbeeld (dat alles God is), reïncarnatie, het bestaan van een spirit world en de reis van een lerende ziel. Ik kan die ideeën niet zomaar aannemen, noch kan ik ze ontkrachten. En zodoende sta ik voor een prachtig mysterie: hoe komt het dat we bestaan? Wat is het bestaan? Is er een doel, en zo ja, wat?

Ik beschouw mezelf een 'positief agnost', d.w.z.: hoewel ik weet dat ik veel niet weet, voel ik mij daardoor verwonderd en ontroerd én blijf ik gepassioneerd zoeken naar antwoorden.

RING GV bevoegd verklaard geestelijk verzorger

Elisa van de Schoot
Bevoegd verklaard

RING-GV: Raad voor toetsing en bevoegdverklaring van institutioneel niet-gezonden geestelijk verzorgers

Wat professionals zeggen over Elisa van de Schoot:

Ik ken Elisa als een hele plezierige gesprekspartner die heel goed kan luisteren, helder kan denken en goed kan formuleren. Ze kan prikkelende dingen zeggen, dingen die heel erg waar zijn. Ik vind Elisa zeker voor haar jaren gewoon een heel wijs persoon. En ik heb gemerkt dat ik het heel prettig vind om met haar te praten over van alles eigenlijk. Elisa is loyaal, gul en zorgzaam.

Saskia

Geestelijk verzorger

Elisa heeft een groot spiritueel bewustzijn, zeker voor haar leeftijd. Ze heeft inzicht op het bewustzijnsveld. Ik voel geen beperkingen bij Elisa en heb het gevoel dat alles bespreekbaar is.

Anoniem

Yoga docente & Mindfulness trainer

Ik kan Elisa van de Schoot aanbevelen als een betrokken geestelijk verzorger. Ze combineert een onbevangen oprechte geïnteresseerdheid met een grote ervaring met online werken.

Ze weet met haar gerichte vragen en rustige uitstraling mensen te stimuleren hun levensvragen tegen het licht te houden en zo meer zicht te krijgen op de weg die ze willen gaan.

Marie-José van Bolhuis

Geestelijk verzorger bij GGZ Noord-Holland-Noord

Hoe het zo is gekomen dat ik dit werk ben gaan doen

“Vanaf nu ben ik psycholoog,” schreef ik op een briefje dat ik op de deur van onze woonkamer hing toen ik een jaar of 9 was; “Je kunt bij mij langs komen voor een gesprek.”
Een droom en passie dus, om nu dit werk te doen.

Maar ik ben hier niet zomaar gekomen.
Na een depressie in mijn tienerjaren ben ik gaan ontdekken wat geluk breekt en maakt. Van alles heb ik op mezelf toegepast in die jaren: van mindfulness meditatie tot cognitieve gedragstherapie tot het lezen van filosofen. En ik heb 1,5 jaar de wereld over gereisd op zoek naar spiritualiteit en antwoorden, van yoga retraites tot ontmoetingen met mijn favoriete spirituele leraren. Inmiddels ben ik stevig geworteld geraakt in geluk en spiritualiteit.

En dat deel ik graag, op een manier die bij jou past en jou doet stralen.

5 Willekeurige feitjes over mij (over Els van der Schoot)

01

"Ik houd heel erg van zingen. Ondanks dat ik in mijn jongere jaren vaak ben uitgelachen omdat ik er helemaal niet goed in was. Inmiddels ben ik er gelukkig beter in! De melodieën en teksten die spontaan in me opwellen ontroeren me soms zo dat ik er van moet huilen."

02

"Ik heb 2 jaar lang als digital nomad geleefd. Met mijn laptop en camera leefde ik op verschillende plekken in de wereld. Van Portland, Sedona en Hawaii tot Bali, Thailand en India. Ik ging op reis om mijn favoriete spirituele leraren te bezoeken. Inmiddels heb ik al mijn co2 uitstoot gecompenseerd en blijf ik in Europa."

03

"Ik heb wel eens een vriendin laten geloven dat ze geheugenverlies had. Door allemaal dingen te noemen die die avond 'al gebeurd waren'. Pas toen ze vroeg hoe het zo was gekomen - 'Je bent van het plafond gevallen' -, had ze door dat ik haar voor de gek hield. Toen heeft ze me teruggepakt door me uit te dagen een lepel suiker in één keer op te eten. Dat bleek een lepel zout te zijn! :S"

Elisa van de Schoot (Els van der Schoot - Life coach & geestelijk verzorger - spiritual care - BetekenisvolLeven
04

"Als kind was ik dol op slakken. Jep, van die slijmerige beestjes met van die mooie huisjes. En ook was ik al een ondernemer in de dop. Dus op een dag probeerde ik slakken te verkopen aan mensen op straat. Maar zelfs voor maar 5 cent per slak wilden mensen ze niet hebben... gek!"

05

"Eén van mijn favoriete dingen om te doen met vrienden is samen een boswandeling maken. Ik word ontzettend blij van bomen, bloemen, de geur van planten en daarbij het liefst een blauwe lucht. 'Bos-baden' noemen vriendinnen van mij dat."

Wat anderen zeggen over Elisa:

Wat Elisa voor mij een goede begeleider maakt is haar ervaring, waar ze tegenaan is gelopen, haar achtergrond en gedeelde interesse in spiritualiteit. Ik kan met haar de diepte in gaan.

Yvonne

Na ca. 10 sessies geestelijke verzorging

Van te voren twijfelde ik of ik me veilig genoeg zou voelen om alles te delen en of de sessies wel resultaten zou opleveren. Elisa heeft mij me veilig en begrepen laten voelen en ik vond de sessies zinvol.

Peter van Noort

Na ca. 10 sessies geestelijke verzorging

Ik vind dat Elisa heel sprankelend is. Ja, ik krijg daar gewoon een goed gevoel van, word er vrolijk van. Ik vind ook dat Elisa goede, heldere vragen stelt en het antwoord niet invult. En verdiepingsvragen die mij ook weer aan het denken zetten. Ik voel me goed gezien en gehoord. En ik voel me niet alsof ik mezelf hoef te bewijzen. Terwijl ik behoefte heb om wat tijd te krijgen om mijn eigen proces te onderzoeken en te volgen.

Ellen

Nieuwsbrief lezer sinds 2018

Wil je begeleiding volgen bij Elisa van de Schoot?
(Els van der Schoot)

Persoonlijk Traject op Maat

Wat wil jij precies oplossen, bereiken of leren accepteren? Dan is dát precies waar we mee aan het werk gaan! Ik zet de combinatie van life coaching en humanistische geestelijke verzorging in om jou zo goed mogelijk te helpen.

Humanistische Geestelijke Verzorging

Worstel je ergens mee? Kom je lastige levensvragen tegen? Als humanistisch geestelijk verzorger help ik jou bij het vinden van antwoorden, nieuwe perspectieven, zin en inspiratie. 

Droomdoelen Coaching

Misschien wil je wel een boek schrijven of een eigen bedrijf opzetten. In het Droomdoelen Coachingstraject help ik jou in een heerlijke flow te komen naar jouw droomdoel toe. Weg met alle onzekerheid en stress. Het is tijd voor zelfvertrouwen en daadkracht. Laten we niet vergeten te genieten van de reis.