De Snelste Weg naar rust, geluk, jouw doel

Wat heb je aan een persoonlijk begeleidingstraject?

01

Ontspan...

Als je zelf middenin een probleem zit, zie je vaak de uitweg niet goed. Dan voel je vooral de stress!


Met een coach aan je zijde kan je het allemaal wat meer loslaten. Ik help jou er door heen te komen.

02

Vind oplossingen

Met de juiste coachingstechnieken komen er vaak onverwachte inzichten. Je begint de kluwen te ontwarren.

Je gaat anders denken, voelen en handelen. Positiever. Constructiever. Prettiger voor jezelf (en anderen).

03

Creëer iets prachtigs

Aan de ene kant brengt een traject je oplossingen, en heling. Maar daar stopt het niet. Het mag namelijk ook iets écht positiefs worden. Geluk.


Jouw leven, een kunstwerk.

een greep uit...

Life Coaching

 • Zijn wie je wilt zijn
 • Obstakels overwinnen
 • Assertiviteit & zelfvertrouwen
 • Dromen waarmaken
 • De architect zijn van jouw leven

Humanistische geestelijke verzorging

 • Bezinning
 • Therapie
 • Hoe kijk je ergens naar?
 • Ethiek & waarden
 • Jouw filosofie & spiritualiteit
 • Een levenshouding vinden waar jij je goed bij voelt

Over Elisa van de Schoot

Life Coach & Humanistisch Geestelijk Verzorger

“Vanaf nu ben ik psycholoog,” schreef ik op een briefje dat ik op de deur van onze woonkamer hing toen ik een jaar of 9 was; “Je kunt bij mij langs komen voor een gesprek.”


Een droom en passie dus, om nu in dit veld te werken.


In 2012-2020 opgeleid aan:

 • de Universiteit voor Humanistiek (BA. Humanistiek & MA. Zorgethiek)
 • de Vrije Universiteit in Amsterdam (MA. Interlevensbeschouwelijke Geestelijke Verzorging).
RING GV bevoegd verklaard geestelijk verzorger

Elisa van de Schoot
Bevoegd verklaard

RING-GV: Raad voor toetsing en bevoegdverklaring van institutioneel niet-gezonden geestelijk verzorgers

Wat cliënten zeggen

Tina Wisman

Thema: Herstel van trauma's

"Ik wilde de angst en paniek kwijt door onveilige jeugd en narcistische mishandeling. Rust in mijn hoofd en mijn lijf.

Na de trauma-verwerking sessies was er rust en opluchting. Er is zoveel wat me duidelijk is geworden."

Sjerp

Thema: Gezondheidsproblemen

"In 2019 werd ik plots geconfronteerd met een aaneenschakeling van gezondheidsproblemen.

Dat met andere dingen, leidde ertoe dat ik Elisa vroeg me raad te geven met counseling. Dat heeft écht gewerkt als klankbord, en trok me erdoor heen.. aanrader!"Ilse

Thema: Carrière switch

"Het was voor mij een persoonlijke overwinning om de stap te zetten om professionele hulp te gaan ontvangen.

Door met Elisa over mijn dromen te praten durf ik er meer/weer in te geloven."

Linda: ❝

"Het heeft mij verrast wat er in die 9 sessies toch naar boven is gekomen en is veranderd. Elisa bracht mij daar door mij open te bevragen. Het dwong mij om bepaalde vastgeroeste patronen ter discussie te stellen. Ik heb stappen gezet naar meer prioriteit voor mijzelf, mijn ambities en behoeften. Ik ga met vertrouwen de toekomst in, dat ik mij straks wat vrijer voel om een leefritme te creëren waar ik op de langere termijn wel bij vaar."

Linda V.Prijzen

basis pakket
 • Ca. 1,5 maand begeleiding
 • 5 Sessies (45 min)
 • Telefonisch of via Zoom
 • Tussentijdse opdrachten

447,-

incl.  21% btw

wandel coaching
 
 • Ca. 3 maanden begeleiding
 • 5 Mooie wandelingen (ca. 1,5 uur)
 • In omgeving Utrechtse Heuvelrug
 • Doe inzichten op terwijl je beweegt en geniet van de natuur
 • Tussentijdse opdrachten
 • Wordt verzet bij slecht weer

 

1100,-

incl. 21% btw

"Iedereen kan eigenlijk een coach gebruiken...!"

Alle topsporters  en CEO's hebben een coach. Omdat het heel verstandig is jezelf en toe een spiegel voor te houden, jezelf uit te dagen, of jezelf juist ook een beetje in de watten te laten leggen. Met een coach ga je sneller vooruit. Of je nou een probleem wilt oplossen, of een groots doel wilt bereiken. Jij ben het waard.

Begrepen & Gezien

Misschien is er wel niemand die precies weet hoe jij je voelt. Jouw verhaal mag de ruimte krijgen. Jij als persoon mag gezien en gewaardeerd worden. Door ons allebei.

Opluchting & Vooruit komen

Je wilt natuurlijk dat er iets verandert. Of dat nou betekent dat jij stappen zet. Of dat jij een betere manier vindt om je ergens toe te verhouden.

Van het Leven Houden

We gaan ook samen lachen, en vieren wat er te vieren valt. Uiteindelijk mag je met (nog) meer inspiratie en zin in het leven komen te staan!

FAQ.

Waar vind de begeleiding plaats?

Doorgaans spreek ik jou graag over de telefoon. Dat geeft ons allebei rust en ruimte om aantekeningen te maken, of af en toe even lekker voor je uit te staren. Cliënten bellen mij soms ook terwijl ze lekker buiten in de natuur zijn. Als je niet in de EU woont, is het niet gratis voor je om door mij gebeld te worden. In dat geval kunnen we ook bellen via What's App.

Als je beeldbellen prefereert, kunnen we elkaar ook zeker ontmoeten via Zoom. (Installeer Zoom gratis). Als de geluidskwaliteit van ons telefoon gesprek slecht is, val ik ook graag uit naar Zoom.


Mocht je op wandel coaching willen komen, dan geef ik je voor elke wandeling het adres voor ons ontmoetingspunt.

Mag ik ook langer over het traject doen?

Ja.

In het begin, spreek ik nieuwe cliënten graag elke week. Zodat ik jou en jouw verhaal goed leer kennen (en onthoud!). Daarna kunnen we elkaar ook met grotere tussenpozen ontmoeten. Sommige cliënten zie ik bijvoorbeeld maar zo'n 1 keer per maand.

Het meest flexible is wanneer ik jou de link geef waarmee je zelf afspraken in mijn agenda kunt zetten, wanneer het jou maar uitkomt.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja.

Vraag me er gerust naar tijdens de intake!

In mijn ervaring, kunnen cliënten en ik eigenlijk altijd een betaalwijze vinden die voor ons allebei werkt. 

Wat voor technieken gebruik je?

Sessies worden gekenmerkt door veel gesprekstijd.

Ik luister. En ik stel graag vragen die verdiepen, en jou op nieuwe gedachten brengen. Ik help je behulpzamere perspectieven te vinden. Zo nu en dan breng ik voorzichtig suggesties in.

Cliënten geven vaak aan mij terug dat:

- Ze het heel fijn vinden echt gehoord te worden
- Dat de gesprekken overzicht en dieper begrip brengen
- Dat ze lichtere manieren vinden van naar zaken kijken.

Daarnaast gebruik ik creatieve werkvormen. Zoals therapeutische meditaties. Jou een gedicht laten schrijven. Of je foto's laten uitzoeken bij een thema. We vinden onderweg uit welke werkvormen voor jou het allerbeste aanslaan.

Meestal bied ik je na elke sessie een paar thuis opdrachten aan. Vaak is dat mindset werk, zoals behulpzame gedachten doorlezen. Het kunnen ook activiteiten zijn om uit te voeren. Bijvoorbeeld oefenen met het nieuwe gedrag dat jij wilt creeëren.

In alle gevallen ben jij welkom aan te geven welke technieken jij liever wel en niet gebruikt. Je bent ook welkom vragen niet te beantwoorden, of opdrachten niet uit te voeren. Het is jouw traject.

Wat is jouw eigen levensbeschouwing en spiritualiteit?

Mijn levensbeschouwing
Ik ben opgeleid tot interlevensbeschouwelijk geestelijk verzorger en ben dus van alle huizen  thuis. Ik sluit graag aan bij jouw inspiratiebronnen. Of je nu atheïst of Christen bent, hedonist of Buddhist, kapitalist of communist. Toch heb ik ook mijn eigen wortels; in het humanisme, agnosticisme en een liefde voor filosofie, wetenschap, yoga en vrijzinnige spiritualiteit.

Scepticisme & spiritualiteit
Voor mij gaan scepticisme en spiritualiteit hand in hand. Spiritualiteit is voor mij onder andere een zoektocht naar de waarheid. En bij de waarheid kom je het snelste door niet zomaar dingen te geloven. Met 'niet zomaar dingen geloven' bedoel ik echt niet alleen ideeën 'afschieten', ik bedoel er juist bijvoorbeeld ook mee: niet zomaar geloven dat God NIET bestaat. Open staan voor mogelijkheden. Ik speel graag met mooie ideeën zoals een immanent Godsbeeld (dat alles God is), reïncarnatie, het bestaan van een spirit world en de reis van een lerende ziel. Ik kan die ideeën niet zomaar aannemen, noch kan ik ze ontkrachten. En zodoende sta ik voor een prachtig mysterie: hoe komt het dat we bestaan? Wat is het bestaan? Is er een doel, en zo ja, wat? Ik beschouw mezelf een 'positief agnost', d.w.z.: hoewel ik weet dat ik veel niet weet, voel ik mij daardoor verwonderd en ontroerd én blijf ik gepassioneerd in mijn spiritualiteit.

Mijn eigen droomdoel
Als 6-jarig kind wist ik het al: ik wilde de wereld verbeteren! Weg met alle oorlogen en armoede en dierenleed. Gelukkig ben ik niet de enige die aan deze weg timmert (ook jij vast!) en dus heb ik mijn eigen stuk bijdrage uitgekozen:

 • heel goed worden in mensen helpen gelukkiger te zijn. Dat is waardevol op zich maar ook betekent het dat mensen meer 'psychologische ruimte' overhouden om zorgzame keuzes te maken voor anderen.
 • Verder hoop ik mensen om mij heen te inspireren met mijn eigen leefwijze: ik eet veganistisch, koop veel tweedehands, heb het CO2 gecompenseerd van al mijn vliegreizen, leef bescheiden en geef geld dat ik daardoor overheb aan het goede doel. 
 • Eens per jaar organiseren we het Ethiek Revolutie e-festival. Tijdens die 9 dagen vol met webinars, kunnen mensen alles leren over hoe zij zo veel mogelijk goeds kunnen bijdragen aan de wereld.

Bonus:

GRATIS & VRIJBLIJVENDE INTAKE

Ik neem tijdens de intake echt de tijd om jou te leren kennen. Dan kunnen we er achter komen of en hoe ik jou kan helpen.

Ook als je besluit niet verder te gaan, heb je voor jezelf wat aan de sessie gehad.

Je hebt je verhaal kunnen doen. Je krijgt beter zicht op wat je dwars zit en wat je wilt. En doorgaans doen cliënten tijdens de intake ook al inzichten en tips op.

Wat professionals zeggen

Bahar Farschi Jamshidaby

Lichaamsgericht Kunstzinnig Therapeut

"Elisa is een echte 'gem' met haar diepte, wijsheid, frisheid en liefde.

Ze biedt haar reflecties en een ruimte vol geduldige zachte aandacht waarin je jouw thema kunt onderzoeken."

Marie-José van Bolhuis

Geestelijk Verzorger bij GGZ NHN

"Ik kan Elisa van de Schoot aanbevelen als een betrokken geestelijk verzorger. Ze combineert een onbevangen oprechte geïnteresseerdheid met een grote ervaring met online werken.

Ze weet met haar gerichte vragen en rustige uitstraling mensen te stimuleren hun levensvragen tegen het licht te houden en zo meer zicht te krijgen op de weg die ze willen gaan."

Janette de Haan

Coach bij Groei en Inzicht

"Wat ik erg waardeerde in Elisa' manier van uitvragen is dat ze heel bewust overkomt, heldere vragen stelt en goed luistert naar antwoorden. En dat ze zo'n ruime woordenschat heeft als het gaat om gevoelens.

Erg inspirerend."

Prijzen

basis pakket
 • Ca. 1,5 maand begeleiding
 • 5 Sessies (45 min)
 • Telefonisch of via Zoom
 • Tussentijdse opdrachten

447,-

incl.  21% btw

wandel coaching
 
 • Ca. 3 maanden begeleiding
 • 5 Mooie wandelingen (ca. 1,5 uur)
 • In omgeving Utrechtse Heuvelrug
 • Doe inzichten op terwijl je beweegt en geniet van de natuur
 • Tussentijdse opdrachten
 • Wordt verzet bij slecht weer

 

1100,-

incl. 21% btw